Speciaalbier naar een hoger niveau Thuis Media Portfolio Verbindingen Nieuws Bierkaart Wij zijn

Frans Ruiter…
… is een bierspecialist die al vele jaren vanuit Heiloo in de bierwereld actief is. Naast mede-eigenaar van De Bierverbinding is hij tot maart 2013 12½ jaar voorzitter van PINT Regio Noord-Holland geweest. In 2011 is hij tot Lid van Verdienste van de vereniging PINT* benoemd voor de vele jaren dat hij zich met zijn kennis en kunde geheel belangeloos heeft ingezet voor de vereniging. Hij organiseert vanaf februari 2005 maandelijks een bierproefavond in Heiloo en is nauw betrokken bij de realisatie van een brouwerij in Egmond. Hij heeft het recept van de Weizen “Egmondse Witte” van Brouwerij Egmond ontwikkeld na eerst het eigen bier Francesconer op de markt te hebben gebracht (2011). In februari 2013 is Witgoud – tevens van het type Weizen - van het Alkmaarse biermerk HollandsGoud uitgebracht naar zijn recept. Hij is in het bezit van de SVH-diploma Cafébedrijf (Basisvakbekwaamheid Horeca en Sociale Hygiëne).
Ron Rabouw…
… is al sinds 1979 bezig met bier, en in de beginjaren uitsluitend gericht op België. In 1984 werd hij het eerste Nederlandse OBP lid (Objectieve Bier Proevers, het huidige Zythos) en in 1985 heeft hij de eerste bierproefcursus van deze vereniging gevolgd. Sindsdien heeft hij al meer dan 100 proefavonden gegeven. In 1993 is hij lid geworden van PINT en in 2005 is hij toegetreden tot het bestuur van PINT Regio Zuid-Holland, waar hij vanaf 2006 als voorzitter actief is. Momenteel begeleid hij de samenstelling van de bierkaart van Gasterij “Don Qui-John” een eetcafé annex restaurant dat zich onderscheid als het gaat om bier als begeleider bij de maaltijd.


Beiden…
… besloten in 2010 “De Bierverbinding” op te richten op basis van hun beider brede en diepe bierkennis en naar aanleiding van hun betere onderlinge kennismaking tijdens StiBON. Beiden hebben namelijk deelgenomen in de pilotgroep van de cursussen van Stichting Bieropleidingen Nederland (StiBON), zowel in 2009 bij Niveau I (Algemene bierkennis) als in 2011/2012 bij Niveau II (Toegepaste bierkennis). Na afloop hebben ze meegeholpen de cursussen te verbeteren en aan te vullen en advies gegeven over de cursusinhoud, zowel tekstueel als didactisch. Beide opleidingen zijn met een diploma afgerond. De laatste stap is in 2013 gezet bij de Doemens Academie te Duitsland/Oostenrijk. Deze afronding is ook met goed gevolg voltooid: beide heren zijn gediplomeerd Internationaal Biersommelier!

* PINT is een landelijke bierconsumentenvereniging die de belangen van speciaalbierdrinkers en (kleine) brouwerijen behartigt, waarbij regio Noord-Holland bierfestivals, bierproefavonden, bierdiners, excursies en busreizen organiseert. (Inter)nationaal gerenommeerd is het jaarlijkse Meibockfestival te Amsterdam en steeds groter wordt het tevens jaarlijkse Noord-Hollands Bierfestival te Alkmaar. PINT Regio Zuid-Holland is verantwoordelijk voor het jaarlijkse Winterbierfestival in januari te Gouda.