2019-01-05: Happy New Beer

Happy New Beer is een nieuw Bierfestival annex Nieuwjaarsborrel waarbij acht (jaarlijks wisselende) brouwerijen hun assortiment laten proeven, waarbij ze in ieder geval één nieuw bier zullen introduceren! Om 16:00 uur krijgt iedere brouwer één minuut om zijn of haar nieuwe bier te presenteren.

De brouwerijen die op de eerste editie zullen staan:
Dampegheest (Limmen)
Gooische Bierbrouwerij (Hilversum)
Heyloo Bier (Heiloo)
De Lepelaer (Oudesluis)
De Moersleutel (Alkmaar)
De Vis (Alkmaar)
De Werf (Enkhuizen)
Achtste brouwerij nog te bepalen.

Brouwerij Dampegheest is met ‘Skoftig’ en ‘Merakels’ een echt West-Friese brouwerij die al tien jaar in het Limmer dorp naast Heiloo met mooie bieren aan de weg timmert.
De Gooische Bierbrouwerij maakt toegankelijke bieren voor een breed publiek. Sinds 2018 doen ze dat in hun eigen brouwerij in Hilversum waar tevens mensen werken die ‘een afstand tot de arbeidsmarkt’ hebben.
Heyloo Bier wordt gerund door drie Heilooër buurmannen. Als ze tevreden zijn met hun ‘thuisbrouwsels’, wordt het in een groter volume gebrouwen bij Brouwerij De Schans of Klein Duimpje.
Brouwerij De Lepelaer is de ‘oudste’ brouwerij uit het rijtje. Na als huurbrouwer begonnen te zijn in Middenbeemster is er nu een bescheiden brouwerij gevestigd in Oudesluis.
Brouwerij De Moersleutel is opgezet door vier Heilooër broers en snel uitgegroeid tot een goede bekende in de bierwereld. Vanwege uitbreiding van de brouwerij zijn ze eind 2017 naar Alkmaar verhuisd.
De eigenaren van Brouwerij De Vis hebben al eerder de hand gehad in een andere brouwerij. Sinds 2016 bezitten ze een eigen brouwerij in Alkmaar waar ze naar vis genoemde bieren brouwen.
In de haven van Enkhuizen vind je Brouwerij De Werf, met proeflokaal, feestzaal en terras. Net ruim een jaar oud hebben ze al aardig wat bieren in hun assortiment.

Van alle bieren die door de brouwerijen meegenomen worden maakt de organisatie een short list welke bij het festivalboekje gestoken zal worden. Bezoekers kunnen op deze lijst aankruisen welk bier zij het meest waarderen. Dit bier zal dan een jaar lang in de Cultuurkoepel verkrijgbaar zijn! Ook is het voor de bezoekers mogelijk een bestellijst van alle aanwezige bieren in te vullen. Deze worden dan na het festival thuis bezorgd.

Het festival duurt van 15:00 tot 22:00 uur en vindt plaats in de Cultuurkoepel, Kennemerstraatweg 464, Heiloo.
Kaarten zijn hier verkrijgbaar voor € 20,-, inclusief een glas, festivalboekje en vijf munten. Losse munten zijn voor € 2,50 te koop.
Een munt is goed voor 20 cl. van bieren tot 7% alcohol of 15 cl. voor bieren van 7% of hoger.

Tip: Neem je eigen borrelhapjes mee! (Maar in de koepel zijn ook lekkere dingen verkrijgbaar.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *