Vanwege de coronamaatregelen kon dit evenement niet plaatsvinden op de oorspronkelijke datum van 8 januari 2022. Daarom hebben we er een zomerspecial van gemaakt! Op de eerste zaterdag van het tweede halfjaar van 2022 kunnen de bieren van jaarlijks wisselende Noord-Hollandse brouwerijen geproefd worden: reserveer 2 juli 2022 dus in je agenda!

Vanaf 14:00 uur staan er in de Cultuurkoepel brouwers achter hun stand klaar om jullie bij de entree verkregen glazen te vullen. In het bijbehorende festivalboekje staat een overzicht van alle verkrijgbare bieren en welke daarvan de nieuwe zijn. Vanwege de coronaperiode is het echter niet elke brouwerij gelukt een nieuw bier te produceren. Om 15:00 uur krijgt iedere brouwer op het podium een minuut de tijd om zijn of haar brouwerij en bieren te promoten.

De brouwerijen (onder voorbehoud):
De Bierbroeders uit Zwaag
Brouwerij Bierverbond uit Heemskerk
Brouwerij Breugem uit Zaandam
Brouwerij Egmond uit Egmond
Brouwerij Hans en Grietje uit Heerhugowaard
K.E.G.S. uit Amsterdam
Victorie uit Amsterdam

Neem je eigen borrelhapjes mee!
Je mag je eigen borrelhapjes meenemen omdat het zo gezellig is om te zien dat niet iedereen van de bieren, maar tevens van elkaars meegenomen lekkernijen geniet!
(Er is geen catering aanwezig op het festival).

Bier van het jaar
In het midden van het festivalboekje is een lijst opgenomen met een beperkt aantal bieren dat op het festival aanwezig zal zijn, waarop je als bezoeker aan kunt geven welk bier je het beste waardeert. Het meest gekozen bier zal een jaar lang zowel in de Cultuurkoepel als het naastgelegen restaurant Keuken met Karakter verkrijgbaar zijn. Uit de ingeleverde formulieren van het winnende bier zal er één getrokken worden. Die persoon ontvangt een bierpakket en twee kaartjes naar keuze voor een voorstelling in de Cultuurkoepel als prijs!

Het festival duurt van 14:00 tot 20:00 uur en vindt plaats in de Cultuurkoepel, Kennemerstraatweg 464, Heiloo. Kaarten kosten € 20,-, inclusief vijf munten, een festivalboekje en een glas in bruikleen. Losse munten zijn ter plaatse voor € 2,50 te koop. Een munt is goed voor 20 cl. van bieren tot 7% alcohol of 15 cl. voor bieren van 7% of hoger.

Een impressie van de vorige editie is hier te vinden.