Speciaalbier naar een hoger niveau Thuis Media Portfolio Verbindingen Nieuws Bierkaart Wij zijn
          
2011-01-15 - Noord-Hollands Dagblad
Voor de lezers van het Noord-Hollands Dagblad was er een lezersaanbieding: Een Bockbierproeverij in Restaurant Café De Vestibule in Alkmaar. De volgende bieren zijn geproefd:

Beemster BokBrouwerij De Lepelaer 6,5%
Texels BockTexelse Bierbrouwerij 7,0%
Nelis BrouwerijDe Prael 7,4%
BockbierBrouwerij Dampegheest 8,0%
BokbierJopen 6,5%
EzelenbokS.N.A.B. 7,5%
JohannieterJopen 9,0%


2010-10-27 - Pilstest Mongozo
De Bierverbinding heeft bij de introductie van het Premium Pilsener van Mongozo in het Dorint Hotel Amsterdam-Airport samen met negen andere bierkenners en –liefhebbers een vijftal pilseners beoordeeld op type en smaak.
Hierbij zijn de pilseners geproefd van Bavaria, Heineken, De Leckere (biologisch), Mongozo (biologisch, glutenvrij en fairtrade) en het Duitse Schnitzer Bräu (glutenvrij). Overall is Mongozo op de vierde plaats geëindigd, maar in de categorie smaak als tweede, achter De Leckere.

2010-09-30 - Bier-/spijsproeverij van Texelse Bieren
Locatie: Restaurant Elders te Hoofddorp.
Het nieuws wordt niet meer bijgehouden, maar zal later weer opgepakt worden.

Budels Bier Masterclass Bovengistende Bieren
Bij de tweede Masterclass van de Budelse Brouwerij heeft Frans onder andere het proefgedeelte begeleid. De derde en vierde Masterclass begeleid hij in zijn geheel. De titel zegt het al; het wordt een avond die gevuld is met laagdrempelige informatie over bier in al haar facetten, onder het genot van een aantal Budels Bieren. Voor meer informatie en de mogelijkheid je hiervoor in te schrijven: budels.nl/masterclass.
De vierde Masterclass gaat over Zomerbieren en vindt op 19 juni plaats.
Bierproeverijen bij Brouwerij Dampegheest
In 2009 heeft Frans op verzoek van Brouwerij Dampegheest te Limmen twee proeverijen in de brouwerijruimte geleid. Regelmatig informeren toenmalige bezoekers bij de brouwers wanneer er weer van die avonden komen. Nu, na vijf jaar, vonden ze het tijd worden voor twee nieuwe proefavonden, en wel in de Week van het Nederlandse Bier. Er zullen drie bieren van Brouwerij Dampegheest zelf geproefd worden, waarvan er een niet op de markt is gekomen, maar achteraf zeer de moeite blijkt te zijn! Daarnaast worden er drie andere bieren geschonken. Alles met de nodige uitleg van proeven, smaken en bierkennis. Opgeven kan op de website van Dampegheest.
Bezoek Nederlandse Brouwers
Vandaag zijn we op bezoek geweest bij de Nederlandse Brouwers, de overkoepelende organisatie van de acht grootste Nederlandse brouwerijen. Tijdens deze informele bijeenkomst hebben we met directeur Cees-Jan Adema gesproken over allerlei ontwikkelingen op de Nederlandse biermarkt. Van de aankomende accijnsverhoging tot de Week van het Nederlands Bier, van bier aan tafel tot de campagne “NIX”. Aanleiding voor en hoogtepunt van het bezoek was de overhandiging van een ingelijste tweede editie van “Dé Bierkaart van Nederland”. Dit unieke initiatief wordt ondersteund door vele brouwerijen in Nederland van groot tot klein en daarnaast ook door gespecialiseerde (bier)horeca en andere organisaties in de Nederlandse bierwereld. Inmiddels heeft deze kaart een mooie plek gekregen aan één van de muren van het kantoor in ‘s-Gravenhage.
Op de foto: De Bierverbinding met in het midden Cees-Jan Adema
Bierproeverij in Hoofddorp
Bij Poppodium Duycker in Hoofddorp gebeurt er meer dan alleen bandoptredens. Op woensdag 11 december 2013 zal Frans hier de eerste Bierproefavond organiseren waar uiteraard weer de nodige informatie bij gegeven wordt. Niet op het podium, maar in het sfeervolle Duycker café. Zes keer 15 cl van verschillende biertypen gaan er geproefd worden en na afloop trakteert Duycker op een bittergarnituur. Er zal meer bier ingekocht worden dan er geschonken wordt, zodat je jouw favoriete bier van de avond na afloop nog aan de bar kunt bestellen.
Inloop 19:30 uur, aanvang 20:00 uur. Kaarten kunnen vooraf aangeschaft worden via www.duycker.nl. Bij voldoende interesse zal er periodiek een proeverij gehouden worden.
IPA-proeverij in Alkmaar
Frans organiseert eens in de zoveel tijd een Bierproeverij in Belgisch Bieren Café De Kleine Deugniet. Op dinsdag 26 november 2013 is het Thema India Pale Ale. Er zijn samen met eigenaar Remco zes IPA’s uit vijf verschillende landen uitgezocht, welke uitgebreid besproken en geproefd zullen worden. Er worden hapjes bij de bieren geserveerd die verrassende belevingen op gaan leveren! Koorstraat 12, aanvang 19:30 uur. Vooraf opgeven is aan te raden en kan bij Remco aan de bar.
Bedankbord PINT
Op de maandelijkse Bierproefavond in Heiloo werd Frans door de Regiocoördinator van PINT, Laurens van Ulden, verrast met een emaille bord waarop zijn Lid van Verdienste een tastbaar aandenken heeft gekregen. Op een bijgaande kaart stond vermeld dat PINT hem bedankt voor zijn jarenlange tomeloze inzet en ermee hopen uit te drukken dat ze hem niet vergeten zijn en open dat hij zich nog heel veel jaren wil inzetten voor de vereniging.
Spontane Gistingsbierenproeverij
De Bierverbinding organiseert op zondag 22 september 2013 (verplaatst vanaf 14 juli 2013) een proeverij van Bieren van Spontane Gisting van rond de 25 jaar oud. Van alle biertypen zijn deze typen het best bewaarbaar. Het is interessant om dit in de praktijk te ondervinden. Daarom gaan we deze middag acht verschillende Geuzes en Krieken proeven van 25 jaar of ouder. Van sommige bieren is het niet exact het juiste productiejaar te achterhalen en van een bier zelfs de producent niet.

De te proeven bieren zijn:

Liefmans – Kriekbier
Lindemans – Gueuze
Girardin – Kriek
Girardin – Gueze
onbekend – onbekend
F. Boon – Geuze
De Troch – Gueuze
Cantillon – Kriek

De proeverij vind plaats in Proeflokaal De Drie Dorstige Herten aan de Lange Nieuwstraat 47 te Utrecht en start om 14:00 uur. De Drie Dorstige Herten ligt in het centrum van Utrecht op loopafstand van het station. Indien je met de bus wilt: lijn 2 stopt pal voor de deur.
Het aantal deelnemers is minimaal 20 en maximaal 25 en de kosten bedragen € 30,- per persoon.
Indien je deze zeer bijzondere proeverij wilt bijwonen kan je je aanmelden door een e-mail te sturen naar frans@debierverbinding.nl en het deelnamebedrag over te maken op rekening 3270.43.229 ten name van De Bierverbinding met omschrijving “Geuzeproeverij”. Indien het maximum aantal deelnemers bereikt is zullen wij dat hier kenbaar maken.
Nieuwe bieren ontwikkeld
De Bierverbinding heeft in opdracht van een brouwerijhuurder recepten voor twee nieuwe bieren ontwikkeld. Van beide bieren zijn proefbrouwsels gemaakt die elk gesplitst zijn om een keuze uit twee verschillende gisten te kunnen maken. Eén van deze twee bieren zal deze maand in productie worden genomen. Het ligt in de bedoeling deze op het Noord-Hollands Bierfestival op 24 februari 2013 te introduceren. Welk bier het is, welke brouwerijhuurder en waar het bier gebrouwen is zullen we later bekend maken.
Cambrinus
De Bierverbinding is een samenwerking aangegaan met Cambrinus, “TheDutch Beer Portal”. Deze website is dé plek waar je informatie over bestaande en voormalige brouwerijen in Nederland kunt vinden. Door elkaar te informeren over de nieuwste gegevens van bestaande en nieuwe brouwerijen is Cambrinus in staat zijn site up to date te houden en kan De Bierverbinding haar bestand volledig houden. Dit laatste is nodig voor de nieuw op te stellen geactualiseerde versie van “De Bierkaart van Nederland”. Ook Fedor Vogel (Bier! Magazine), Harry Pinkster (Pinkgron) en Jan-Willem Fukkink (Klein Brouwerij Collectief) zijn bij deze informatieve samenwerking betrokken.
Gasterij Don Qui-John
In juli 2012 bracht gasterij Don Qui-John in samenwerking met De Bierverbinding een nieuwe bierkaart uit. Kenmerkend voor deze kaart is dat bij elk bier een spijsadvies wordt genoemd. Er zijn bewust veel bieren van kleine Nederlandse brouwerijen opgenomen, omdat “de groten” al overal verkrijgbaar zijn. De kaart bestaat uit twee delen, een vaste kaart waarop bieren staan die het gehele jaar door verkrijgbaar zijn en een seizoenkaart. Op deze seizoenkaart, die drie maal per jaar wisselt, staan bieren die passen bij en verkrijgbaar zijn in de lente/zomer, herfst of winter. Voorafgaande aan de kick-off van deze bierkaart hebben wij een instructiebijeenkomst voor het personeel georganiseerd. De smaak van de bieren en de combinatie met eten was voor velen verrassend. De personeelsleden zijn hierdoor enthousiast geraakt en kunnen de klant beter adviseren in de te nemen keuze.
Dé Bierkaart van Nederland
Dit is de verwachte verschijningsdatum van genoemde kaart. Omdat er in Nederland steeds meer brouwerijen bijkomen, wordt het tijd deze meer te promoten. België kent al vele jaren de “Kaart van de Belgische Bierroutes”. Een kaart waar alle brouwerijen en brouwerijhuurders van België op staan, waar gespecialiseerde slijterijen en biercafés vermeld worden, bier(-gerelateerde) musea en gerenommeerde bierfestivals. Een prachtige wegwijzer voor zowel de beginnende bierdrinker als de verstokte kenner. In Nederland hebben wij ook brouwerijen, brouwerijhuurders, slijterijen, biercafés, –musea en –festivals. Maar géén “Kaart van de Nederlandse Bierroutes”. Wel nu, wij van De Bierverbinding vinden dat daar verandering in moet komen en brengen derhalve deze kaart in Nederlandse vorm op de markt. De kaart zal gedistribueerd worden via verschillende kanalen, op bierfestivals verkrijgbaar zijn en te koop op onze website.
Verkrijgbaarheid Dé Bierkaart van Nederland
5 april 2011: De Bierverbinding heeft een eigen bier gebrouwen
Ter promotie en naamsbekendheid van De Bierverbinding heeft Frans bij Brouwerij De Prael een zomers bier gebrouwen. Het bier wordt “Francesconer” genoemd; een extensie van de eerste volle naam van Frans, en een knipoog naar de Weissbierbrouwerij Franziskaner. Het gaat hier namelijk om een Dunkel Weizen, een driegranen bier met tarwemout, Münchenermout, pilsmout, haver en caramout 120. Het is gehopt met Nelson Sauvin, Hallertauer Perle en Hallertauer Mittelfrüh en vergist met Weihenstephaner Weizengist. Verder is er lindebloesem toegevoegd. Het bier zal rond Bevrijdingsdag op de markt komen.
Francesconer is in de loop van 2011 volledig uitverkocht geraakt.