Café de Werf wint regionale Biertapwedstrijd

Op 22 oktober streden 26 barmannen en barvrouwen om de titel beste biertapper 2018 van Alkmaar en omstreken. Peter van Westen van Café de Werf in Egmond aan Zee mocht zich na drie taprondes als winnaar kwalificeren op de Alkmaarse Drafbaan. Peter vertegenwoordigt begin januari de regio Alkmaar tijdens de landelijke finale in de Amsterdamse Rai.

De juryleden Myrtille Vreeburg, vertegenwoordiger van brouwerij Omer, Mike Bosman, directeur van blooming, Ton Dieke, voormalig eigenaar van Café The Duke en Biersommelier Frans Ruiter wezen na ruim drie uur tappen Van Westen als winnaar aan. De opdracht aan de deelnemers: tap twee fluitjes, twee vaasjes bier en presenteer een speciaalbier aan de jury door deze uit het flesje in een glas uit te schenken. Daarbij werd op allerlei aspecten beoordeeld, waaronder de glasbehandeling, de juiste bolling van de schuimkraag en de hoogte van het manchet.

Vlnr: Bram, Peter en Max

Na drie spannende rondes zijn de drie beste tappers in Alkmaar: Peter van Westen van Café de Werf in Egmond aan Zee, Bram Huisman van Stadskaffee Laurens in Alkmaar en Max Vink van Grand-Café De Koning in Alkmaar.

De Biertapwedstrijd werd mede mogelijk gemaakt door de Omer bierbrouwerij en KHN Alkmaar.

Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt door de Stichting Tapwedstrijden.nl georganiseerd om horecaprofessionals enthousiast en bekend te maken met het juist tappen en schenken van bier. De stichting zal net zoals voorgaande jaren zich inzetten voor een mooie landelijke finale op de Horecava 2019.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *