Geniet & Geef breekt record – hoogste opbrengst ooit

De jaarlijkse actie Geniet & Geef, de beste brouwers voor het goede doel, kent in 2018 een recordopbrengst van maar liefst € 122.150. Sinds de start in 2012 heeft Geniet & Geef nu meer dan € 500.000 opgebracht. Het Geniet & Geef bier van 2018, gebrouwen door Brouwerij ’t IJ, werd door ruim 180 horecagelegenheden op tap verkocht en door Mitra Slijterijen en Albert Heijn op fles. De opbrengst, die in zijn geheel naar KiKa (Kinderen Kankervrij) gaat, wordt aangewend voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.

v.l.n.r: Frits Hirschstein, Tim Hendriks, Gaius Voûte, Bart Obertop en Raymond Slootweg

Frits Hirschstein, oprichter van KiKa, nam de cheque in ontvangst in Amsterdam: “Samen streven we naar minder pijn en strijd, meer genezing en kwaliteit. Dit enorme bedrag levert daar een grote bijdrage aan. We zijn Stichting Geniet & Geef, Brouwerij ‘t IJ en alle deelnemers heel dankbaar.”
Het Geniet & Geef bier was verkrijgbaar op tap in meer dan 180 Nederlandse horecagelegenheden. Daarnaast werd het bier afgevuld in flessen van 33cl die verkrijgbaar waren bij Mitra Slijterijen en Albert Heijn. In totaal werd tweemaal 78 hectoliter gebrouwen, verwijzend naar het percentage kinderen dat op dit moment geneest van kanker.

Teamprestatie
“Iedereen bij ’t IJ is heel blij en trots dat we dit jaar het Geniet & Geef bier hebben mogen brouwen”, aldus Patrick Hendrikse en Bart Obertop van Brouwerij ’t IJ. Bart Obertop: “We hebben heel veel leuke reacties op het bier gekregen en het is schitterend dat we met z’n allen ook zo’n hoog bedrag gegenereerd hebben!” Patrick Hendrikse: “We zijn door al onze leveranciers en afnemers gesteund bij het brouwen en verkopen van dit bier. Iedereen heeft met veel plezier met ons meegewerkt, het resultaat is een echte teamprestatie!”

Recordopbrengst
Gaius Voûte, bedenker en voorzitter van Stichting Geniet & Geef, is ontroerd door de recordopbrengst. “Bij de presentatie op 6 september 2018 veilde Art Rooijakkers het eerste glas Geniet & Geef bier voor € 600 en de eerste doos met 24 flessen voor een recordbedrag van € 2.250. Dat waren beide al nooit eerder vertoonde resultaten. Om nu te mogen vaststellen dat de hele actie, en iedereen die daar een bijdrage aan heeft geleverd, records heeft gebroken en er inmiddels ruim een half miljoen euro voor KiKa is opgebracht is indrukwekkend en ontroerend tegelijk.”

Geniet & Geef 
Sinds 2012 presenteert Stichting Geniet & Geef ieder jaar een bijzonder bier. Initiator Gaius Voûte: “Momenten waarop je geniet, maken je ervan bewust hoe goed je leven eigenlijk is. Stichting Geniet & Geef zet zich in om deze genietmomenten om te zetten in donaties voor het goede doel, donaties voor KiKa.’’ De opbrengst gerealiseerd met de verkoop van het bier komt volledig ten goede aan KiKa. Sinds de start in 2012 heeft Geniet & Geef ruim € 500.000 opgebracht.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *